wasbak

Laatst ben ik met een collega naar het verlaten dorpje Doel in Belgie gereden.  Ik was er al eens eerder geweest, want een verlaten dorp kan fotografisch gezien interessant zijn. Kan ja, want Doel was dat ooit, nu helaas niet meer.
bushalte

Toeristisch samenkomen

Toen ik er voor het eerst kwam, ongeveer een jaar geleden, was dat op een zondag. Niet het juiste moment…. het was een soort toeristisch samenkomen van diverse Vlamingen en Nederlanders die invulling zochten voor een verloren zondag. Verder waren er diverse amateurfotografen met dito modellen in dito poses voor de cliché grafitti-achtergronden. Ook de Opel Mantra clubs waren aanwezig en lieten luidkeels de gepimpte auto’s fotograferen met ook weer graffiti op de achtergrond.

Graffiti

Graffiti? Ja graffiti. Het hele dorp is op een enkel plekje na gehuld in een bonte graffiti van het niet-kunstige soort. Het haalt compleet de charme en de authenticiteit weg van het verlaten dorp en haar woningen. En daarmee verdwijnt ook het verhaal. Die zondag waren er nog wel huizen en andere gebouwen te betreden. Je kon naar binnen en in een enkele woning of gebouw stonden nog wat meubels. Wat het direct wat mysterieuzer maakte.

Vandalisme

Vandalisme

Dat was afgelopen week anders. Nu op een doordeweeks dag, want geen toerisme.
Maar helaas was de graffiti verder uitgebreid en waren er nu overal sporen van vandalisme. Ingegooide ruiten, losgetrokken sponningen, gescheurde luifels etc etc… Hierdoor reed continu politie rond en waren er mensen bezig huizen dicht te timmeren met houten platen. De meeste huizen waren dan ook niet meer begaanbaar.

Dit is dan dus ook het duidelijke gevolg als verlaten locaties door horden mensen wordt bezocht. Begrijpelijk dus ook dat Urban-locaties door Urbexers uiterst geheim worden gehouden.

 

 

Doel Belgie
Jammer

Aan de rand van het dorp waren er nog enkele plekjes die enigszins onberoerd  zijn maar dat was dan ook echt alles wat er van over is. Heel jammer.
Dus wil je al heel lang een bezoekje brengen aan Doel, ik zou het je niet aanraden.
Wil je toch gaan voor de zeldzame overgebleven plekjes die er nog zijn, dan wens ik je succes.

2 antwoorden
  1. Paula Boots
    Paula Boots zegt:

    Hoi Kim, mooi verwoord, ik heb hetzelfde teleurstellende beeld erbij. Hoewel het ook wel een hele uitdaging was om toch nog die ene zo gewilde foto te maken. Je schets een goed beeld van die spaarzame plekjes!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *