Het Coronavirus is een mindconcept.
Een concept in het hoofd, ingebracht door de media.

Maar er zijn toch mensen die echt ziek zijn?
Ja, die zijn er.
En er zijn ook mensen aan overleden, toch?
Ja, ook dat
Ieder jaar worden er heel veel mensen ziek door de griep en vorig jaar zijn er circa 7000 mensen aan overleden. 
Maar dat terzijde.

Gedachtenkracht
Zoals we weten zijn onze gedachten ijzersterk, gedachtenkracht noemen we dat. Omdat de machten achter de schermen dit ook weten creëren zij bewust concepten in een vorm en op een manier die door iedereen (althans de meesten) wordt geloofd, aangenomen en aanvaardt. 
Door dat geloof (wat ook met het hoofd gebeurd) worden er frequenties gecreëerd die er op hun beurt voor zorgen dat je ziek wordt. Zo werkt het ook met het placebo. Je gelooft in de werking van een medicijn en het werkt. Dan werkt het dus ook de andere kant op.

Leven zonder media
Mensen worden momenteel compleet bewogen door wat zich in het hoofd afspeelt en zitten door deze Corona-hysterie massaal in het denken. 
Want let wel, stel je hebt geen tv,  krant en internet. Dan zou je niet op de hoogte zijn (mind en denken) en zou je totaal ontspannen gewoon je leven leiden.
Door de tsunami aan panieknieuws schieten mensen in de angst (die ontstaat in het hoofd) waardoor men geen contact meer heeft met het innerlijke zelf en met het hart. Daar wordt dan ook niet meer naar geluisterd.
Het credo “volg je hart” is niet meer van toepassing, simpelweg omdat de mind het overschreeuwt. Men heeft er dus geen contact meer mee.

Dit is ook 1 van de redenen dat ik het nieuws al lange tijd niet meer volg. En als ik het bekijk dan observeer ik het met een neutrale blik en afstand. Ik laat de concepten die uit het scherm op ons uitgestort worden, niet toe in mijn hoofd en mijn systeem. Globaal weet ik wat er speelt maar het heeft geen invloed (meer) op mij.

Toch even spieken
Nu met deze Coronahype ben ik toch geregeld gaan kijken en volg ik geregeld de berichten op Facebook. Iedereen is er maar druk mee.. en ikzelf ook…
Ik merkte wat dat fysiek met mij deed. Spanningsklachten en vermoeidheid want mijn hoofd was er ook maar druk mee. En dan liet ik me nog niet eens leiden en beïnvloeden door de paniekgolf die over de wereld raast..

Rust
Nu het grootste gedeelte van de wereld op zijn gat ligt zijn er vele andere dingen die je kunt doen in plaats van je druk maken (hoofd) over hoeveel besmettingen er bij zijn gekomen. Laat de tv en krant voor wat die is en ga lekker wat anders doen. Als je gedwongen thuis zit; zie het als een vakantie! Geniet!

Mijn katten Guusje en Ginger maken zich bijvoorbeeld nergens druk over. Liggen ontspannen te spinnen, genieten van een snoepje en een knuffel.
Zij kennen geen angst voor wat ooit misschien komen gaat want dat bestaat niet.
Ze leven en zijn altijd in het moment, gisteren en morgen bestaat niet.
Zij kennen alleen angst bij directe fysieke bedreiging. Ingebeelde angst door mindconcepten kennen zij niet.

Wees in deze periode in het moment en ben zoals de dieren. Ontspannen en genietend want alles wat er nu lijkt te gebeuren gebeurd alleen maar in het denken.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *