Wie ik ben is wat er van me overblijft als ik dood ga.

Je zou denken dat ik daarmee lijk te zeggen dat ik niets ben. Het tegendeel is echter waar.. Mijn lichaam met de naam Kim is de rol die ik hier heb, met andere woorden ; de persoonlijkheid en het voertuig. Die is best leuk hoor en mag er best zijn, maar dat is niet wie ik ben. 

Ik ben niet mijn uiterlijk,

Ik ben niet mijn werk,

Ik ben niet mijn meningen en overtuigingen,

Ik ben niet mijn irritaties, stress, angst,

Ik ben niet mijn psyche,

Ik ben niet mijn denken,

Ik ben niet mijn trauma’s,

Ik ben niet mijn karakter,

Ik ben niet mijn talenten,

Ik ben niet de vorming door mijn aardse ervaringen,

Ik ben niet mijn sterrenbeeld,

Ik ben niet datgene wat mij het beste uitkomt, 

Ik ben niet mijn smaak van kleding, huis, auto etc

Ik ben niet mijn bezittingen,

Ik ben niet de dochter van,

Ik ben niet de partner van,

Ik ben niet de vriend of vriendin van,

Etc..

Al het bovenstaande zijn onderdelen en rollen van mijn persoonlijkheid, onderdelen die horen bij de persoon Kim.
Kim kun je zien als een soort avatar, een poppetje wat in deze wereld de rol van Kim speelt. Net als in het spelletje The Sims bijvoorbeeld.
In The Sims is iemand anders de bestuurder van het poppetje. Er zit iemand achter de knopen die de gehele realiteit van het poppetje orkestreert. Wat het poppetje bezit, hoe het eruit ziet, hoe het zich voelt, welke vrienden en familie het heeft, welke baan, welk huis en waar dat staat. Werkelijk alles wordt er georkestreerd.
Zo zit dat ook in deze wereld.. maar daarover later meer.

Verbetering

Je persoonlijkheid verbeteren is best leuk en kan soms interessant zijn.
Je kunt dingen leren, spullen bezitten, bibliotheken aan kennis vergaren en je kunt een groot deel van je leven bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Allemaal dingen die je misschien best kunnen helpen om hier in deze realiteit een beetje een leuk leven te hebben. Maar het is niet wie je bent. 
Zelf heb ik hele boekenkasten vol zelfhulpboeken doorgespit, workshops en trainingen gevolgd, maar het waren slechts inzichten en bijschavingen op persoonlijk level. 
Het moment dat ik dat ging zien had een uitgedunde boekenkast tot gevolg. 

The Sims

Wie ben ik wel? 

Nou ja, eigenlijk wat overblijft wanneer dit voertuig met de geprogrammeerde rol Kim, deze realiteit verlaat en alles wat niet meegenomen kan worden. Het lichaam stopt met functioneren en de persoon Kim verdwijnt daarmee ook.
Wat overblijft is mijn wezen. Sommigen noemen het ziel, maar dat vind ik te beperkt. Mijn wezen is ook een mens, maar is compleet vrij en soeverein en leeft vanuit puur bewustzijn in een andere realiteit. 
Zodra mijn wezen vrijkomt van dit lichaam en van Kim gaat zij weer terug naar huis, haar oorspronkelijke wereld

Mijn wezen

Kim is de schil, het masker om mijn wezen heen. De schil is echter zeer sterk geprogrammeerd en probeert daardoor continu het bewustzijn terug te duwen, te dempen.
Steeds wanneer mijn wezen, mijn bewustzijn, erdoorheen komt wordt het teruggeduwd door het geprogrammeerde denken, de trauma’s etc 
Wanneer mijn wezen en bewustzijn voelbaar is, is dat in de momenten van creatie, in wezenlijk en gelijkwaardig contact met dieren, in theta (hersengolfstaat) of in stilte. Niet de stilte van een stille omgeving maar de stilte in mijzelf. 
Daar is geen denken, alleen voelen. Een voelen wat voorbij gaat aan de woorden en gedachten van deze realiteit en persoonlijkheid.

 

 

Kortom; wie ik ben is wat er van mij overblijft als ik dood ga

6 antwoorden
 1. Irene Van Saet
  Irene Van Saet zegt:

  Kim,
  Zoals je jezelf beschrijft heb ik je leren kennen nog meer… veel meer
  ik ga het niet allemaal opsommen …..wat me zeer bijbleef is je luisterbereidheid zonder enige verstoring
  liefdevol aanwezig tot de laatste minuut ….respect voor wie JIJ bent mooie vrouw
  Blij dat ik je “ken”
  Van Harte liefdevolle omhelzing…….Irene

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *