Als een onschuldig wezentje kom je op deze Aarde.
Je speelt met je speelgoed en je hebt enorm veel fantasie. 
Je speelt, je tekent, je bouwt, je zingt, danst, knuffelt met dieren, kortom je geniet. 
Kaders en verboden bestaan niet. Alles is mogelijk, niets is te gek. 
Vol vertrouwen, speelsheid en plezier begint jouw leven op deze aarde. 

Knagen en verlangen

Intussen ontwikkelt je leven zich verder en merk je dat er steeds vaker momenten zijn dat er van alles knaagt. Het voelt vaak allemaal helemaal niet fijn en veilig. Je ervaart het leven als oneerlijk en hard. Het is niet ontspannen en de harmonie is vaak ver te zoeken. Stress en piekeren is bijna dagelijks aan de orde. 
Je gaat verlangen naar de natuur en wilt weg uit de betonnen en blikken dozen waar je je dagelijks in bevind. Je verlangt naar een harmonieuze wereld en je begrijpt niet waarom het leven hier zo onrechtvaardig en pijnlijk is. Je begrijpt ook niet waarom het leven als óverleven voelt. Waarom mensen zo naar doen tegen elkaar, waarom er zoveel wanhoop en conflicten zijn, waarom er zoveel verdriet is.
Het enige wat je wilt is rust en vrijheid, harmonie en plezier. 
Gewoon weer onbezorgd kunnen spelen, lezen, zingen, dansen. 

Wegstoppen

knagen
Wanneer je om je heen kijkt lijkt het alsof jij de enige bent die dit zo ervaart.  Iedereen schijnt het normaal te vinden, zich erbij neer te leggen en zich te vormen naar de kaders, maatstaven, eisen en hoge verwachtingen van deze wereld.
Soms durf je je te uiten maar veelal krijg je steevast en schouderophalend te horen dat het leven nou eenmaal zo is en dat je maar wat harder moet worden, dat je overgevoelig bent. 
Tegen beter weten in duw je jouw gevoelens weg en legt ze het zwijgen op. Het gevolg is dat je eigenlijk steeds verdrietiger en vermoeider wordt. Je veroordeelt jezelf dat je een watje bent, wordt onzeker en voor je het weet dient de volgende burn out zich alweer aan. Je loopt heel wat therapieën en psychologen af maar nergens vind je een bevredigende manier en er is niets wat echt helpt.

Onderzoek

Moegestreden en beurs gebeukt trek je je uiteindelijk terug en vraag je je af wat het eigenlijk allemaal voor zin heeft. Waarom ben ik hier, wat is het leven eigenlijk? In jouw veilige omgeving thuis ga je op onderzoek uit. Je gaat onderzoeken waarom het allemaal zo is. 
Waarom voel en ervaar ik dit? Waarom zie ik wat anderen niet zien? 
In jouw zoektocht ontmoet je mensen die hetzelfde ervaren. Dit sterkt je. Je bent godzijdank niet de enige die denkt gek te zijn. 
Na een lange zoektocht met veel misleidingen en loze beloftes kom je er achter wat hier de oorzaak van is, wat hier aan de hand is. En dat is dat je eigenlijk een herinnering in je draagt.

Herinnering

Van oorsprong kom je uit een wereld wat zich ook wel de bronwereld laat noemen. De bronwereld is een wereld waar er een diepe harmonie is voor en met alles. Er bestaat geen dualiteit, geld, hiërarchie, angst en religie. Hierdoor zijn er geen oorlogen en conflicten, is er geen schaarste en is de mens volledig vrij. Tijdens je geboorte is de herinnering weggehaald, er is iets voor geplaatst. Iets wat ervoor zorgt dat je het niet meer weet en gaat accepteren dat het leven hier de enige echte realiteit is. Dat het leven hier alles is wat er is. Daardoor verdween na de geboorte langzaamaan die herinnering. De herinnering aan wie jij van oorsprong bent en waar je vandaan komt. Intussen heeft het plaats gemaakt voor dat verlangen wat je steeds voelt. Dat verlangen ontstaat omdat de herinnering nog wel in je hart en cellen zit en dát is wat knaagt. 

Misleiding

Omdat je als kind zo onschuldig was accepteerde en aanvaardde je alle dingen die je verteld en geleerd werden. 
Je komt immers uit het bronveld, een wereld waar je medemens oprecht en liefdevol is, waar geen ego-belangen zijn of dubbele agenda’s. De dingen die je daar geleerd en verteld kreeg kwamen altijd uit een warm hart en was altijd met een liefdevolle intentie. 
Je had dan ook geen reden om hier, op deze aarde, wantrouwig te zijn en daardoor geloofde je dus alles wat jou werd verteld.
Je hebt de kaders en verboden geaccepteerd en je bent er in gaan geloven. Sterker nog, je ging ze zelf toe passen. 

En nu?

Nu je er achter bent wat de oorzaak is van jouw verlangen en gevoel, wat er werkelijk speelt ga jij je meer richten op je hart. Hierdoor ga je simpelweg niet meer akkoord met de disharmonie die hier speelt. Je gaat niet meer akkoord met de onderdrukking van de mensheid. 
Je kiest voor vrijheid en harmonie. En dat is best lastig in een wereld die bol staat van alles behalve dat. Toch heeft alles inmiddels plaats gemaakt voor vertrouwen. Vertrouwen in jouw eigen kracht en onafhankelijkheid. Hierdoor verdwijnt ook de angst, want je kunt volledig op jezelf vertrouwen.
Door de verbinding die je legt met andere brongenoten wordt dat vertrouwen en die kracht sterker omdat we allemaal voelen en weten hoe het zit. En mocht er iets gebeuren waardoor er toch situaties ontstaan die lastig zijn, dan kun je ook op elkaar vertrouwen. Precies zoals dat was in de wereld waar we vandaan komen.
6 antwoorden
 1. Jacqueline Ringoet
  Jacqueline Ringoet zegt:

  Lieve Kim, wat een ontroerend mooi relaas beschrijf je hier. Zachte kracht, heel fijn om het veld van waaruit je deelt waar te nemen en me er deel van te weten! Liefs, Jacqueline

  Beantwoorden
 2. Anita
  Anita zegt:

  Ik ben diep geraakt omdat het precies dat beschrijft van wat ik altijd heb gevoeld.Mijn levensverhaal en zoektocht. Dankjewel voor het delen. Xxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *