Tarieven

  • Portret sessie vanaf € 150 (pp)
  • Dagdeel: € 350 Dagtarief: € 700
  • Opdrachten in de regio Den Bosch tot 3 uur : € 270
  • Reiskosten: € 0,39/km berekend na 20 km vanaf Den Bosch (eventuele parkeerkosten worden doorberekend in de eindrekening)
  • Overlegkosten: € 40/uur. Een eerste kennismaking is natuurlijk altijd kosteloos en vrijblijvend.
  • Bij internationale opdrachten worden reisdagen berekend op basis van € 250

Alle prijzen zijn altijd inclusief nabewerking en ex btw

Wil je mij boeken dan zal ik altijd kosteloos met je overleggen/bespreken wat de opdracht exact inhoud en wat de bedoeling is. Zo kan ik duidelijk overzien hoeveel tijd het in beslag neemt, zodat het voor beide partijen duidelijk is wat de kosten en verwachtingen zijn. Niets vervelender wanneer dat niet duidelijk is en er op de dag van de shoot tegen zaken aangelopen wordt die aanvankelijk niet besproken zijn.

Er kunnen natuurlijk altijd opdrachten zijn die niet passen in bovenstaand rijtje. Hiervoor maak ik graag een offerte op maat. Je kunt me daarvoor mailen, of bellen op 06 27276949. 

Levering

De foto’s die je van mij ontvangt zijn beoordeeld en gecorrigeerd voor o.a. uitsnede, kleurechtheid, scherpte, uitstraling. Je kunt ze direct gebruiken. De onbewerkte originele bestanden blijven altijd in mijn bezit.

Alle foto’s worden standaard via wetransfer aangeleverd, in hoge en lage resolutie. Je ontvangt via wetransfer een mail met daarin een link naar de bestanden. De bestanden met hoge resolutie zijn geschikt om af te drukken. Specs: AdobeRGB, 300 dpi
De bestanden met lage resolutie zijn geschikt om snel door te kijken, via email te versturen, of te plaatsen op een website. Spes: sRGB, 72 dpi, 800-1200px langste zijde.

Rechten

Foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd volgens de auteurswet. Het eigendom van de foto ligt volgens deze wet altijd bij de maker van het werk. Als klant krijgt je een gebruikslicentie om de foto’s te gebruiken. Een gebruikslicentie bepaalt hoe en waar de foto’s gebruikt mogen worden. Tijdens het maken van de offerte maken we hier heldere afspraken over zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Op de factuur wordt het ook nog vermeld. Binnen de grenzen van deze licentie mag u doen en laten met de foto’s wat u wilt.

De foto’s lever ik normaliter altijd met een onbeperkte gebruikslicentie. Dit is de meest brede licentie. De foto/foto’s mogen dan zonder enige beperking van tijd, medium, kwantiteit, oplage of afmetingen gebruikt worden voor de doeleinden van de opdrachtgever.

Er mag dus heel veel wel.
Wat niet mag is het verkopen van de foto’s en onder eigen naam insturen in een fotowedstrijd.

Deze licentie is altijd voor één partij. Maar wil je  de foto’s toch met meerdere partijen gebruiken, dan is dat tegen een meerprijs altijd mogelijk. Hier breng ik € 250 voor in rekening. Deze kosten worden door de klant betaald. Het aanleveren van de foto’s aan de aanvullende partijen wordt verzorgd door de klant, die zo de mogelijkheid heeft om een selectie van de foto’s te maken.

De opdrachtgever ontvangt dus gebruiksrecht van de foto’s. Eventuele derden, die de foto’s ook willen gebruiken, kunnen contact opnemen met de fotograaf, die hen daarvoor, mits met toestemming van de originele opdrachtgever, een vriendelijk aanbod geeft.

Naamsvermelding is wettelijk verplicht. Maar ik snap natuurlijk ook dat dit niet altijd mogelijk is, daarom geef ik je in dat geval de vrijheid om daarvan af te wijken.

Mensen die duidelijk herkenbaar staan op een foto hebben portretrecht. Ik ga ervan uit dat de klant dit met henzelf regelt. Op verzoek kan ik dit ook regelen. Ik neem dan een ‘quit-claim’ formulier mee wat de betreffende persoon kan ondertekenen. Met dit formulier en de ondertekening wordt ermee aan gegeven dat de foto gepubliceerd mag worden.

Vaak laat ik foto’s zien in mijn portfolio op mijn website of via sociale media. Als je dit liever niet hebt kun je dit natuurlijk gewoon aangeven, ik zal dat altijd respecteren.

Algemene Voorwaarden

Ik hanteer de algemene voorwaarden zoals die zijn opgesteld door de Dupho. Deze voorwaarden zijn van toepassing op al mijn overeenkomsten en werkzaamheden. Ze beschermen jou en mij!